onsdag 29 oktober 2008

Musik Non Stop.

Det finns många människor som gör tafatta försök att starta och driva en blogg. Jag var en av dem. Jag tröttnade nästan på en gång, och bloggen dog därmed ut. Om jag idag går in och läser mina få inlägg så inser jag hur usel jag var. Okej, det finns såklart ett nöje i att läsa dåligt skrivna bloggar (jag själv t.ex. läser ett par riktigt, riktigt dåliga bloggar dagligen, och jag finner dessutom ofta dessa mer roande än de bra som jag läser.) men oftast skrivs dessa "dåliga bloggar" av personer som helt saknar självinsikt, och just det är en stor del av nöjet.

Därför tänker jag inte ge mig på något sådant igen. Många försöker dela med sig av sina senaste modetrender, skoja till det med en kul text till någon kul bild, skriva ner sina djupaste tankar eller helt enkelt skriva om sin vardag, oftast med blandat resultat.

Men jag tänker fokusera på musik. Och jag tänker inte skriva någon egentlig blogg.
För även inom ämnet musik går det att fördjupa sig. Man kan t.ex. bryta ner låttexter till atomer och analysera dem sönder och samman för att försöka förstå vad låtskrivaren EGENTLIGEN menar. Men eftersom jag är kass på att förstå texters riktiga innebörd, och att överhuvudtaget minnas vad som sjungs, likväl som jag knappt kan minnas en specifik scen ur en film, trots att jag anser mig "kunna" mer film än medel-Svensson himself, så skippar jag det med.

Jag tänker helt enkelt lägga upp klipp med låtar som jag tycker är bra. Inte skriva långa utläggningar om varför jag tycker att dem är bra, utan bara säga: "Det här är en bra låt".

En låt om dagen hade jag tänkt leverera (jag kommer garanterat missa någon dag då och då, men det får du leva med).

Det här är den perfekta startsidan för just Dig!
Oavsett om du bänkar dig framför datorn på morgonen innan jobbet (trött), på eftermiddagen efter jobbet (trött) eller vid lunchtid på söndagen efter den blöta lördagen (trött) så kommer det alltid finnas en riktigt bra, upppiggande låt som du kan inleda din surfning med att lyssna på.

Ibland kommer du bli överraskad, för det kommer dyka upp låtar från jordens alla hörn, lugna favoriter som technotrancedancedängor, gamla låtar som nya hits, högt hyllade unga kufar (läs: Khonnor) som ofta sågade nu-rockare (läs: Linkin Park). Men min förhoppning är att Du varje dag ska känna den där kittlande känslan av nyfikenhet, ivrig att få höra vilken låt som kommer ljuda ur dina högtalare just idag.

Vissa dagar kommer du inte alls gilla mina låtval, och vissa dagar får du höra nya favoriter. Skriv gärna och klaga om du inte gillar låtarna, eller tvärtom, men jag tycker dem (jag är kass på när man ska använda de och dem också, ruskigt tveksam här) är riktigt bra. Each and everyone of them.

Välkommen!
/Patrik